Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 07:57 >> 07:25
14

DOKUMENTACIJA

Dijabetes nije dijagnostikovan?

Kompletna medicinska dokumentacija dvogodišnje djevojčice iz Podgorice, koja je prošle srijede umrla pod još neutvrđenim okolnostima, prema saznanjima Pobjede, dostavljena je medicinskom vještaku i u njoj nema dijagnoze dijabetes.

Vijest o smrti djevojčice saopštila je NVO Banka hrane, navodeći da je dijete živjelo sa majkom i dvije sestre, u bijedi, u podstanarskom stanu, te da je bolovalo od šećerne bolesti, zbog čega se u javnosti nagađalo da je dijete umrlo od posljedica dijabetesa, prenosi Pobjeda.

Obdukcioni nalaz, prema saznanjima lista, trebalo bi da bude gotov danas ili sjutra, a sudski vještak o uzroku smrti izjasniće se do kraja sedmice.

Navodno, u medicinskoj dokumentaciji djevojčice piše da je dijete uredno vakcinisano i da nigdje nije konstatovana dijagnoza dijabetesa.

Predsjednica Banke hrane Marina Medojević ispričala je ranije da je njima majka djevojčice Marijana Bogavac rekla da ona boluje od dijabetesa, ali da oni nijesu istraživali da li je to tačno ili nije.

Rekla je i da su joj ljudi koji su pomagali ovoj porodici ispričali da im je Bogavac tražila novac za injekcije koje prima djevojčica.

I Marijana Bogavac saopštila je medijima da njena kćerka nije primala insulin, kao i da nije bila gladna, ne obrazlažući otkuda informacija da je bolovala od dijabetesa.

U međuvremenu, inspekcija je završila posao u Centru za socijalni rad gdje su, po nalogu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, uradili detaljnu istragu o postupanju socijalnih radnika u slučaju Marijane Bogavac i utvrđeno je da je propusta bilo.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, zaključeno je da je počinjen prekršaj zato što u septembru prošle godine Bogavac nije u roku dostavljeno rješenje o dobijanju jednokratne pomoći zbog čega će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog i odgovornog lica. 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније