Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

17. 01. 2018. 15:52   >>  15:33

SAVJET PORUČIO

"Kotor na listi UNESCO-a nacionalni interes"

Savjet za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora je nakon današnje sjednice istakao da je zaštita i očuvanje prirodnog i kulturno-istorijskog područja tog grada na Listi svjetske baštine UNESCO vrhunski nacionalni interes, te da bi dalja neplanska i prekomjerna gradnja u okviru Područja Kotora bi mogla ugroziti status Područja Kotora na Listi svjetske baštine UNESCO;

Kako su istakli, na sastanku su razmotrili i Procjenu uticaja na baštinu za prirodno i kulturno-istorijsko područje Kotora i pozvali da njeni autori prisustvuju narednoj sjednici Savjeta, kako bi približili mehanizam primjene Procjene.

"Savjet je pozvao Vladu Crne Gore da zajednički iniciraju reviziju Menadžment plana i ukazao na potrebu informisanja Savjeta od strane Vlade Crne Gore o statusu projekta mosta Verige- Uputio Vladi Crne Gore dokumentaciju i raniji dopis predsjednika Opštine Kotor, a koji se tiču izdavanja osam građevinskih dozvola od strane Opštine Kotor na području Kostanjice za 21 objekat i za uređenje obale i kupališta na lokaciji Kamp u Dobroti, kako bi na narednoj sjednici Vlada Crne Gore hitno i bez odlaganja zauzela stav", poručili su iz Savjeta za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora.

Oni su upozorili Vladu Crne Gore i sve druge nadležne organe kao i cjelokupnu javnost da bi nastavak gradnje na gore pomenutim lokacijama kao i neoprezno postupanje sa drugim, moglo ugroziti status Područja Kotora na Listi svjetske baštine UNESCO.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније