Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

17. 01. 2018. 16:28 >> 15:55

ZBOG DOMA REVOLUCIJE

"Ozon" ulaže žalbu zbog rješenja Sekretarijata

Ekološki pokret ,,Ozon“ će glavnom administratoru opštine Nikšić uložiti žalbu na rješenje Sekretarijata za uređenje prostora i zaštite životne sredine kojim se utvrđuje da nije potrebna procjena uticaja na životnu sredinu za projekat adaptacije i rekonstrukcije Doma revolucije, čiji su nosioci Opština Nikšić i Ministarstvo održivog razvoja, saopšteno je iz te NVO.

"Imajući u vidu trenutno katastrofalno stanje tog nezavršenog objekta, koji se nalazi u samom urbanom jezgru, kao i činjenicu da će radovi na adaptaciji i rekonstrukciji, kao i najavljena sadržajna rješenja nesporno uticati na kvalitet životne sredine, kako tokom izvođenja radova, tako i nakon privođenja namjeni tog građevinskom monstruma u čijim `raljama` je tragično izbubilo život više naših sugrađana, smatramo da je od izuzetne važnosti kroz proceduru procjene uticaja na životnu sredinu i javnu raspravu omogućiti zainteresovanoj javnosti da uzme učešće u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine, što garantuje Ustav Crne Gore, čitav niz zakona i potvrđenih međunarodnih ugovora kao što je Arhuska konvencija", poručili su iz Ozona.

Kako su kazali, žalbi će se pridružiti i Društvo mladih ekologa Nikšić, a pozvaće i druge nevladine organizacije kako bi svi zajedno zaštitili garantovana prava i pokazali građansku odgovornost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније