Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

18. 01. 2018. 14:45 >> 14:22

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Zahtjeve za licence slati poštom

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve ljekare, da do kraja dana upute zahtjev za izdavanje licenci, preporučenom pošiljkom Ljekarskoj komori Crne Gore

Iz tog resora poručuju ljekarima i građanima da zdravstveni sistem funkcioniše normalno i bez zastoja.

TVCG je sinoć objavila da će od danas više od 1.500 ljekara u našoj zemlji od posao obavljati bez licenci za rad

„Zakonom o upravnom postupku koji se primjenjuje u postupku rješavanja po podnesenim zahtjevima, propisano da je zahtjev podnesen u zakonom propisanom roku ako je predat putem pošte preporučenom pošiljkom. To znači da su svi ljekari ispunili zakonsku obavezu podnošenja zahtjeva za izdavanje licenci do 18.01.2018. ukoliko svoj zahtjev upute preporučenom pošiljkom Ljekarskoj komori Crne Gore, na adresu ulica Slobode broj 64“, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Rok za rješavanje po podnesenim zahtjevima je 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

„Do biranja dr Mugoše za predsjednika Ljekarske komore 04.01.2018.godine, stručna služba komore primala je zahtjeve za izdavanje licenci, a prema nezvaničnim informacijama, više ih ne primaju, pa smo zbog crnogorskih ljekara i građana prinuđeni da pojasnimo novonastalu situaciju i nesporazum koji se rešava na gore navedeni, zakonom propisani način“, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora podsjećaju da je Ministarstvo, Rješenjem o izvršenom upravnom nadzoru nad radom Ljerarske komore, 14. marta prošle godine, u skladu sa ovlašćenjima i Zakonom o državnoj upravi, preuzelo izdavanja i obnavljanje licenci za rad doktora medicine, po zahtjevima podnijetim od 1. februara te godine pa nadalje, do izbora organa Komore i organizovanja njenog nesmetanog funkcionisanja i rada.

„Kako je Skupština Ljekarske komore koja je održana 4. januara ove godine, postupajući po navedenom Rješenju Ministarstva zdravlja, birala organe i predsjednika Ljekarske komore, stvoreni su uslovi za organizaciju rada i vršenje prenesenih poslova, kao uslov za funkcionisanje i zakonitost rada Komore“, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako navode, po zahtjevu predsjednika Skupštine Ljekarske komore, Ministarstvo zdravlja je izdalo 15. januara Uvjerenje o izboru dr Aleksandra Mugoše za predsjednika Ljekarske komore, radi upisa u Centralni registar privrednih subjekata Poreske uprave.

„Od tada, Ministarstvo je prestalo da donosi rješenja kojim se utvrđuje ispunjenost uslova za izdavanje licenci za rad, a Ljekarska komora je u obavezi da preuzme sprovođenje cijelog postupka“, naglasili su iz ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније