Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

18. 01. 2018. 17:19   >>  23:26

NEĆE O ĐUROVIĆU

Skupština odbila zahtjev HRA

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da ne postoji pravna mogućnost da se zahtjev za odlaganje izvršenja odluke o razrješenju člana Savjeta RTCG, Gorana Đurovića, do konačne odluke Upravnog suda, stavi na dnevni red vanredne sjednice parlamenta, koja je zakazana za sjutra.

Iz Akcije za ljudska prava (HRA) ranije su kazali da su Upravnom sudu podnijeli tužbu za poništenje konačne odluke kojom je Đurović razriješen članstva u Savjetu, i da su od Skupštine tražili da u dnevni red sjednice, zakazane za sjutra, uvrsti i zahtjev za odlaganje izvršenja te odluke.

U reagovanju skupštinskog Odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol navodi se da je HRA Skupštini u četvrtak dostavila taj zahtjev elektronskom poštom, i da uz njega nijesu dostavljeni nikakvi prilozi.

"Skupštini je juče u pisanoj formi dostavljen i Zahtjev za odlaganje izvršenja konačne odluke o razrješenju Đurovića do konačne odluke Upravnog suda, od njegovog advokata Dalibora Tomovića, uz obrazloženje da bi izvršenjem pobijane odluke Đuroviću bila nanijeta nenadoknadiva šteta i ugrožen javni interes", piše u reagovanju.

Uz taj zahtjev je, kako se navodi, dostavljena kopija tužbe Upravnom sudu protiv Skupštine Crne Gore, koju je u ime Đurovića podnio Tomović.

"Ne ulazeći u pitanje da li se radi o istom aktu, ili je i HRA podnijela tužbu Upravnom sudu, kako se navodi u dopisu, obavještavamo javnost da je Skupština odluku o razrješenju Đurovića donijela 29. decembra, da je ona stupila na snagu danom donošenja i da je realizovana", rekli su iz Skupštine.

Prema njihovim riječima, nije jasno kako se može odložiti izvršenje već izvršene odluke Skupštine.

"Takođe, obavještavamo javnost da je za sjutra zakazano vanredno zasijedanje Skupštine, čiji datum održavanja i dnevni red, prema Poslovniku, određuje predlagač, te shodno tome ne postoje pravne mogućnosti da se zahtjev advokata Tomovića, koji je podnio u ime Đurovića, i zahtjev HRA, stavi na dnevni red vanrednog zasijedanja", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније