Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

19. 01. 2018. 10:56 >> 10:23
3

PZP I DF SAOPŠTILI

Alarmantna situacija u Željezari

Situacija u nikšićkoj Željezari je teška i alarmantna, i više podsjeća na srednji vijek i robovlasničko doba, nego na 2018. godinu, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP) i Demokratskog fronta (DF).

Podsjećamo, u nikšićkoj Željezari Toščelik 16. januara oko 23 sata eksplodirala je mina koja se nalazila u peći sa otpadnim željezom.

Iz DF-a i PzP-a su pozvali nadležne da shodno svojim ingerencijama počnu da primjenjuju zakonske norme, kako bi "preduprijedili nemile situacije i konačno zaštitili živote i prava radnika".

Pitali su i šta bi trebalo da se desi da država stane u zaštitu svojih građana.

Navodeći kako daju punu podršku obespravljenim radnicima u borbi za izgubljena radnička i ljudska prava, iz PzP-a i DF-a su saopštili da smo svjedoci "da je bezbjednost radnika na jako niskom nivou".

"Da su povrede radnika konstanta i kontinuitet, kao i da je proces proizvodnje veoma upitan", navode iz ove dvije partije, uz ocjenu da je sve to jasan pokazatelj da je "turski investitor loš poslodavac i da nema ozbiljan pristup, kada je u pitanju razvoj teške industrije".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније