Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

19. 01. 2018. 12:07 >> 11:50
1

UGOVOR O DONACIJI

Dječijoj bolnici nova magnetna

Direktorica Kliničkog centra (KCCG), Zorica Kovačević i Nikolas Alisa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), potpisali su ugovora o donaciji za kupovinu magnetne rezonance za Institut za bolesti djece, vrijedan 400 hiljada eura.

Kovačević je kazala da je neposredno za realizaciju ove donacije zaslužan ugled koji u UAE uživa bivši crnogorski premijer Milo Đukanović.

„Naša inicijativa je naišla na razumijevanje Đukanovića i za par mjeseci je realizovana.“, rekla je Kovačević nakon potpisivanja ugovora.

Ona je saopštila da je, osim doniranih 400 hiljada eura, KCCG obezbijedio još 100 hiljada eura prodajom starog aparata.

Kovačević je ukazala da Institut za bolesti djece sada ima aparat za mangentnu rezonancu koji je star deset godina, podležan čestim kvarovima i naglasila da potrebe crnogorskog zdravstva za ovom vrstom dijagnostike koriste sva djeca iz Crne Gore.

„Nabavkom ovog aparara stvoriće se uslovi da Insititut za boleti djece ima aparat kakav u okruženju samo ima Institut za majku i dijete u Beogradu“, rekla je Kovačević dodajući da je prošle godine urađeno tri hiljade snimaka magnetnom rezonancom.

Ona je rekla da je KCCG pokrenuo postupak javne nabavke aparata i da očekuju će u drugoj polovini marta on biti instaliran u Institutu za bolesti djece.

Kovačević se zahvalila Alisi što je u veoma kratkom roku realizovao značajnu donaciju koja je omogućila da Crna Gora modernu magnetnu rezonancu koja će biti korišćena za najmlađu populaciju.

Alisa se zahvalio Đukanoviću na inicijativi koju je predložio prije par mjeseci i rekao da je sa čašću i ljubavlju prema djeci i zemlji potrudio da donaciju što prije realizuju.

On je kazao da su veoma zadovoljni što su ovo uradili specijalno za djecu u Crnoj Gori i ponovio da će aparat biti jedan od najsavremenijih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније