Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

19. 01. 2018. 13:00 >> 12:38
1

URA SMATRA

Prioritet novi urgentni i drugi blok KCCG

Novi urgentni blok, te drugi blok Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) prioritet su kad je riječ o projektima iz oblasti zdravstvenog sistema, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

Građanski pokret URA predstaviće u ponedjeljak Program reforme zdravstvenog sistema u Crnoj Gori. Poznati crnogorski hirurg Miodrag Caro Pavličić predvodio je tim eminentnih i priznatih domaćih stručnjaka, koji su u prethodnom periodu radili na izradi Programa.

Pavličić je danas saopštio da je za sprovođenje neophodnih reformi potrebna politička volja.

"Stoga mi u Građanskom pokretu URA predlažemo 44 koraka ka ozdravljenju sistema koja se odnose na politiku Ministarstva zdravlja, primarnu zdravstvenu zaštitu PZZ, regionalne bolnice i Klinički centar Crne Gore, dječju zaštitu, stomatologiju, finansiranje zdravstvenih kapaciteta i nabavku ljekova i medicinske opreme. Smatramo da su u ovom trenutku najprioritetniji zdravstveni projekti, odnosno preduslovi razvoja vrhunske medicine u Crnoj Gori i to izgradnja novog Urgentnog bloka sa smještajnim kapacitetima i operacionim salama i rekonstrukcija postojećeg KC i izgradnja novog II bloka KC za najsloženije programe", kazao je Pavličić.

Potpredsjednik Ure Miloš Konatar kazao je da "reforma zdravstvenog sistema, uz reformu ekonomsko-finasijskog sistema i sistema obrazovanja, predstavlja preduslov napretka Crne Gore i boljeg života građana".

"Naša vizija počiva na kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i ekonomski zbrinutim ljekarima i medicinskim radnicima, koji znaju svoje mjesto u sistemu i imaju volju da svoje znanje unaprijede i iskoriste kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Ovaj program, između ostalog, podrazumijeva obnovu i tehnološko unapređenje postojećih, kao i izgradnju novih, savremenih zdravstvenih institucija", ukazao je Konatar.

U Uri su, rekao je, svjesni ozbiljnosti problema i izazova sa kojima se naš zdravstveni sistem suočava i da je krajnje vrijeme da se problemi počnu rješavati.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније