Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 01. 2018. 16:47 >> 22:35
14

REAKCIJA VLADE

"Nema odgovornosti, slučaj ispolitizovan"

Za smrt djevojčice Jelene Bogavac ne postoji subjektivna, ni objektivna odgovornost resornog ministarstva i ministra, saopšteno je danas na vanrednom presu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića i savjetnika premijera Srđana Kusovca.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, na jučerašnjoj sjednici Vlade ocijenjeno je da je taj slučaj politizovan, i da su se slične informacije i ranije pojavljivale pred izbore.

Generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unaprjeđenje ljudskih resursa u zdravstvu Vesna Miranović, kazala je da su nalazi obdukcije potvrdili da dijete nije umrlo od gladi, da nije imalo šećernu bolest i da nije koristilo insulin.

Ona je kazala da je insulin, koji je moguće jedino dobiti na recept, besplatan za sve, bez obzira na koji uzrast se odnosi.

Purišić je kazao da je Ministarstvo podnijelo Upravi za inspekcijske poslove zahtjev da sprovede kontrolu.

"Nalazom je utvrđeno da je došlo do administrativne greške, odnOsno da nije na vrijeme uručeno rješenje o jednokratnoj pomoći", rekao je Purišić.

On je najavio prekršajni postupak protiv ovlašćenog službenika Centra za socijalni rad koji nije na vrijeme dostavio rješenja o odobrenju jednokratne pomoći.

"Svi zahtjevi porodice Bogavac su odobreni, samo je u ovo slučaju napravljen propust", istakao je Purišić.

Šef Vladine Službe za odnose sa javnošću Srđan Kusovac kazao je da je Vlada na jučerašnjoj sjednici konstatovala da je slučaj politizovan, i da ga je pratilo više dezinformacija u medijima.

"Konstatovano je da ovo nije prvi slučaj, i da su se slične informacije pojavljivale pred izbore", kazao je Kusovac.

Kako je naveo, Vlada je zaključila da "ne postoji ni subjetivna ni objektivna odgovornost ministra Purišića ni Ministartsva rada i socijalnog staranja".

Na pitanje da li Vlada planira da uradi nešto nakon izvještaja Tužilaštva, Kusovac je kazao da postoji organi u sistemu koji će da procijene da li je nešto potrebno preduzeti po pitanju ovog slučaja.

Podsjetimo, Više državno tužilaštvo je saopštilo da se uzrok smrti djevojčice Jelene Bogavac ne može sa sigurnošču utvrditi, ali se može s velikom vjerovatnoćom zaključiti da se radilo o prirodnoj smrti, takozvanom Sindromu naprasne smrti odojčadi – male djece, poznatijem kao SIDS.

 

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније