Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 01. 2018. 16:13   >>  15:45 1

U BIJELOM POLJU

Marković postavio temeljac tržnog centra

Premijer Duško Marković sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje, Aleksandrom Žurićem i vlasnikom kompanije „Elkos grupa“ Ramizom Keljmendijem postavio je danas u Bijelom Polju kamen temeljac za budući tržni centar u naselju Nikoljac, na prostoru nekadašnjeg preduzeća „Radnik“, rok završetka objekta je šest mjeseci.

"Investicija vrijedna tri i po miliona eura obezbijediće nova radna mjesta u Bijelom Polju i dati uz postojeće privredne objekte Elkos grupe u Rožajama dodatni zamajac privrednom razvoju sjevera", kazao je premijer Duško Marković.

Kako je istakao, Vlada  ostaje priviržena ključnom ekonomskom prioritetu da ulaže na sjever, da nesporne resurse sjevera pretvori u opšte dobro i na taj način obezbijedi bolji kvalitet života građanima na tom prodručju.

"U Bijelom Polju, inače, radimo dobar posao jer pored ovog i niza drugih kapitalnih projekata očekujem da ćemo u ovoj godini imati prve vidljive rezultate na valorizaciji Đalovića pećine i nastavak radova na razvoju Bjelasice kao budućeg jedinstvenog crnogorskog Ski centra“, istako je Marković. 

U okviru tržnog centra, koji će obuhvatiti površinu od 6.230 metara kvadratnih naći će se market evropskih standarda, dva restorana, butici i igraonica za djecu, kazao je vlasnik ELKOS krupe Ramiz Keljemendi.

On je istako da osim što će za četiri mjeseca u novom objektu 60 osoba naći radno mjesto to će biti i korak bliže ka zbližavanju ljudi i privrede što je uslov svih uslova za bolji život.

Na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u nepostrednoj blizini centra grada počela je realizacija jednog od najavljenih projekata čije nosilac ugledni investitor koji odgovara potencijalima koje nudi taj veliki prostor.

„Projekat sam po sebi govori o kakvom poslu je riječ i što je za nas najvažnije otvoriće mogućnost zanova zapošljavanja što se uklapa u našu politiku da smanjimo stopu nezaposlenosti . Dobro je što je rok za završetak objekta šest mjeseci tako da ćemo do ljeta imati još jedan lijep i koristan objekat sa uređenim prostorom“, naglasio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније