Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

23. 01. 2018. 08:58 >> 08:51

VUČINOVIĆ NAJAVILA

Procijeniće svaki zahtjev za nadoknadu štete

Vladina komisija još uvijek nije dobila konačne izvještaje iz četiri opštine o šteti nastaloj usljed zemljotresa 4. januara, kazala je ministarka bez portfelja i predsjednica Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Marija Vučinović. Ona je saopštila da će komisija procijeniti svaki zahtjev i vidjeti koliko je on opravdan za nadoknadu dijela štete.

Vučinović je gostujući u Jutarnjem program podsjetila je da je Vlada Crne Gore opredijelila 190.000 eura za saniranje najurgentnijih posljedica zemljotresa. Vučinović kazala je da je riječ o hitnoj pomoći, te da je na lokalnim samoupravama da odluče koja su to najugroženija domaćinstva kojima će pomoć biti dodijeljena.

Većina šteta je, kako kaže Vučinović, nastala na objektima starijim od 50 godina. Vučinović je kazala da lokalne komisije još uvijek obilaze zemljotresom pogođena područja i popisuju štetu.

Podatak o 3.500 zahtjeva za nadoknadu štete, kako kaže Vučinović nije konačan. Vladina Komisija će, kako kaže pregledati sve zahtjeve koji budu pristigli iz četiri grada i vidjeti da li je taj broj realan.

„Da li su oni osnovani vidjećemo kada dođu do nas, procijenićemo svaki zahtjev i vidjeti koliko je on opravdan za nadoknadu dijela štete“, kazala je Vučinović.

Ona nije mogla precizno da kaže kada će Vladina komisija dobiti konačan izvještaj od opština o šteti nastaloj nakon zemljotresa 4. januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније