Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.V.

23. 01. 2018. 10:41 >> 13:31
1

MARKOVIĆ PORUČIO

Bićemo i dalje partner medijima

Vlada Crne Gore nastaviće da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standarde profesionalnog novinarstva, i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni, poručio je premijer Duško Marković.

 

On je povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore čestitku novinarima i medijskoj zajednici.

"Crnogorsko društvo prolazi kroz dinamičan i zahtjevan period reformi usmjerenih ka unapređenju kvaliteta života građana i ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Na tom putu novinari i mediji imaju posebnu odgovornost da na profesionalan i objektivan, dakle i kritički način, informišu javnost u svim sferama interesovanja. Tim prije, što u vremenu u kojem živimo i strvaramo, odgovornost za pisanu riječ nikada nije imala veći značaj", navodi se u čestitki Markovića.

Konstatujući da su mediji u svakom modernom društvu važan dio kreativnih industrija, sa posebnim uticajem na demokratski razvoj i pluralizam, Marković navodi da će zbog toga Vlada Crne Gore nastaviti da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standarde profesionalnog novinarstva, i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni.

"Nastavićemo i da podržavamo rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori. U to ime – čestitam vam Dan novinara", poručio je premijer.

Novinarima, novinarkama i poslenicima javne riječi 23. januar – Dan novinara čestitao je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

Vujanović je istakao da ovaj značajan datum crnogorskog novinarstva obavezuje sve novinare da svojom riječju doprinose demokratskom i evropskom putu Crne Gore.

"Crna Gora će kao i uvijek podržavati profesionalno i objektivno novinarstvo, afirmišući ambijent slobodne i nezavisne riječi, u interesu svih građana naše države", navodi se u čestitki Vujanovića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније