Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

24. 01. 2018. 20:22 >> 19:49

PRIBILOVIĆ - DURMIŠI

Reforma javne uprave interes regiona

Kosovo pozdravlja svaki napredak Crne Gore u procesu reforme javne uprave, jer je to interes regiona, poručio je kosovski ambasador u Podgorici, Skender Durmiši.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sastala se danas sa Durmišijem. On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, saopštio da je proces modernizacije javne uprave izazov.

„Uz jasnu viziju i moderne reformske politike zajedno možemo raditi na unapređenju javne uprave“, rekao je Durmiši.

On je pozdravio osnivanje Ministarstva javne uprave i kazao da očekuje da će taj resor pospješiti realizaciju aktivnosti u okviru reforme javne uprave.

Durmiši je naveo da postoji prostor za razmjenu iskustva i saradnje u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori, a čiji proces je u toku i na Kosovu.

Pribilović je, kako je saopšteno, sagovornika upoznala sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave i procesom optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, kao jednim od najvažnijih segmenata reforme javne uprave u Crnoj Gori.

Ona je kazala da sve aktivnosti u skladu sa Strategijom reforme javne uprave doprinose stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou.

Pribilović je rekla da prvi izvještaj o realizaciji Strategije reforme javne uprave, urađen u skladu sa novom metodologijom Evropske komisije, pokazuje da je napredak ostvaren.

Sastanak je, navodi se, bio prilika da se definišu oblasti saradnje i razmjene iskustva u procesu reforme javne uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније