Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aida Rastoder, TVCG

25. 01. 2018. 20:36   >>  20:04 6

NOVI PROTEST

Majke šetale i za preminulu djevojčicu

Minutom ćutanja za nedavno preminulu djevojčicu, počeo je protest bivših korisnica naknada za majke sa troje i više djece. Sa bine ispred Skupštine Crne Gore, još jednom su zatražile da im se vrati pravo na naknadu, ali i ostavke onih koji su, kako su kazale, krivi za njihov izlazak na ulice. Novi protest zakazan je za 16 februar.

Predstavnica bivših korisnica naknada Željka Savković, kazala je da ne žele da zloupotrebljavaju smrt djevojčice, ali da ne može da ignoriše, kako je rekla, ono što je potreslo Crnu Goru.

Savković je ponovila da bivše korisnice naknada neće prekinuti protest, dok im se ne vrati stečeno pravo. 

"Dok ostavke ne podnesu oni zbog kojih možda i vi ste ovdje i dok ne izborimo pravo za svakog građanina Crne Gore da se u ovoj državi osjeća slobodno, da slobodno diše, i da se izborimo da se zakoni u Crnoj Gori poštuju, onakvi kakvi budu doneseni", rekla je Savković.

Bivša korisnica naknada Rosanda Peković iz Bijelog Polja ističe da majke niko više ne može potcjenjivati i ponižavati.

"Naša obaveza je da ne dozvolimo da nijedna majka u Crnoj Gori više ne zaplače zbog ukidanja naknade. Tražimo odgovornost čitave Vlade koja nam je ukinula pravo. Morate da odgovarate za 22 hiljade porodica kojima ste uskratili pravo na život", rekla je Peković.

Bivše korisnice naknada, prošetale su ulicom Slobode i najavile novo okupljanje za 16. februar, kada obilježavaju godišnjicu od početka protesta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније