Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 01. 2018. 09:59 >> 09:25

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

Vlada zadovoljna CRBC-om i partnerima

Crnogorska Vlada zadovoljna je s kineskim partnerima i njihovim saradnicima podizvođačima na projektu izgradnje autoputa Bar-Boljari, što potvrđuje uvjeravanja da će čitav posao biti na vrijeme završen, saopštio je ministar pomorstva i saobraćaja, Osman Nurković.

On je za Hinu kazao da su u Vladi zadovoljni kvalitetom rada i angažovanošću domaće radne snage i da očekuju da će radovi na prioritetnoj dionici od Podgorice do Mateševa biti završeni po dogovoru, u maju 2019. godine.

Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja će graditi i Pelješki most u Hrvatskoj.

Iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva su kazali da je do sada završena glavnina najtežih radova, uključujući i ključne infrastrukturne objekte, od kojih su većina građevinski poduhvati.

Ugovorena cijena za projektovanje i izgradnju te dionice je 809,6 miliona eura, a Crna Gora kao investitor obavlja plaćanja izvođaču radova koji je odgovoran za odabir, kvalitet rada i plaćanje podizvođačima.

Dionica je duga 41 kilometar, s 45 mostova i vijadukata i 32 tunela, a renomirana kineska firma CRBC gradi je uz financijsku pomoć Exim banke, koja osigurava 688 miliona eura, odnosno 85 posto ukupnih sredstava, dok sa preostalih 15 odsto učestvuje država Crna Gora.

"Do sada je izvođaču radova isplaćeno 347,5 miliona eura, odnosno 43 posto ugovorene vrijednosti, za avans i stvarno izvedene radove na terenu", precizirao je Nurković.

Među angažovanim firmama, pored kineskih, ima i onih iz Hrvatske, Italije, Švedske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Danske, Češke, Mađarske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније