Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 01. 2018. 12:55   >>  12:22

MEDENICA U STRAZBURU

Venecijanci će pomoći izbor Sudskog savjeta

Venecijanska komisija će se aktivno uključiti u rješavanje pitanja moguće blokade procedure izbora novog Sudskog savjeta Crne Gore nakon isteka njegovog mandata u julu ove godine, saopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore.

Predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica, sastala se danas u Strazburu, sa generalnim sekretarom Venecijanske komisije Tomasom Markertom.

Povod sastanka, kako je saopšteno iz kabineta Medenice, bila je izvjesna blokada procedure izbora novog Sudskog savjeta Crne Gore nakon isteka mandata postojećem sastavu Savjeta 2. jula 2018. godine zbog bojkota opozicije u radu Skupštine Crne Gore.

"U razgovoru sa Medenicom, Markert je istakao da u takvoj nadolezećoj situaciji Venecijanska komisija ima želju da da puni doprinos za prevazilaženje istaknutog problema i da se aktivno uključi u njegovo rješavanje. Iskazana je spremnost da predstavnici Komisije posjete Crnu Goru, razgovaraju sa opozicionim strankama i ponude rješenje za prevazilaženje nemogućnosti postupka izbora i konstituisanja novog sastava Sudskog savjeta.

Susret sa generalnim sekretarom Venecijanske komisije održan je u okviru posjete Medenice Savjetu Evrope i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније