Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 01. 2018. 18:29   >>  17:56

ZA DVIJE GODINE

Po zahtjevima ASK-a 761 sankcija

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) je od početka svog rada 1. januara 2016. do 31. decembra 2017. godine podnijela nadležnim sudovima 1.286 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, od čega su riješena 992 prekršajna postupka, u kojima je izrečena 761 sankcija.

Iz ASK je saopšteno da je ukupan novčani iznos izrečenih sankcija 254.405 eura.

Navodi se da su javni funkcioneri u toku 2016. i 2017. podnijeli 113 ostavki u vezi sa Mišljenjima i Odlukama u postupcima koji su se vodili pred Agencijom.

"Organi nadležni postavljenje javnih funkcionera na osnovu odluka koje je donijela Agencija su od 1. januara 2016. godine do 31. decembra 2017. godine izrekli su 41 razrješenje i disciplinskih mjeru na osnovu odluka Agencije kojima su utvrđena kršenja odredbi Zakona o sprječavanju korupcije koje se odnose na sprječavanje sukoba interesa u vršenju javnih funkcija, ograničenja u vršenju javnih funkcija, poklone, sponzorstva i donacije i izvještaje o prihodima i imovini javnih funkcionera, kao i posebnih zakona kojima su utvrđene nadležnosti Agencije", saopšteno je iz ASK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније