Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Mitrović, TVCG

29. 01. 2018. 16:34 >> 16:03
1

TESTIRANA HRANA

Bezbjedno voće, povrće i piletina

U Centru za zaštitu potrošača ističu da su u našoj zemlji bezbjedni voće, povrće i piletina. Testiranje hrane urađeno je u okviru projekta "Jačanje kapaciteta potrošačkih organizacija u oblasti bezbjednosti i kvaliteta hrane".

Voće, povrće i piletina u našim prodavnicama, bezbjedno je, kažu Centru za zaštitu potrošača. To je lijepa vijest nakon niza loših kada je mnogo hrane vraćeno sa granice.

Kada su obišli prodavnice, pozitivno su se iznenadili, jer je hrana uglavnom bila domaca i iz regiona.

"Ja vam moram reći da mi je pao kamen sa srca kad smo vidjeli tržište, da nema razlika, da sve djeluje prirodnije nego što je izgledalo ranije i u prodavnici djeluje domaće i sasvim drugačije", kaže direktorka Centra za zaštitu potrošača Olga Nikčević.

Ovakva vrsta istraživanja i ispitivanja, ključna je za svaku zemlju, smatraju inostrani eksperti za bezbjednost hrane. Potrošačke organizacije konstantno moraju da nadziru tržište zbog, kako navode, duplih standarda, koja je podsjećaju, goruća teme u EU.

"Mnoga istraživanja u Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj otkrila su nove činjenice o različitim standardima proizvoda istog proizvođača. U pitanju su isti proizvodi, ali unutar njih se otkrilo da su različitog kvaliteta. Sve češće se ti standardi odnose na mliječne prozvode, čokoladu, čajeve , sokove", rekao je inostrani ekspert u oblasti bezbjednosti i kvaliteta hrane, Bogomil Nikolov.

Testiranje hrane u Crnoj Gori urađeno je u okviru projekta "Jačanje kapaciteta potrošačkih organizacija u oblasti bezbjednosti i kvaliteta hrane".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније