Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

30. 01. 2018. 16:54   >>  16:20

AGENCIJA PORUČILA

"Obezbijedićemo poštovanje zakona"

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) će obezbijediti puno poštovanje zakonske odredbe koja obavezuje 429 budžetske potrošačke jedinice na državnom i lokalnom nivou i 718 organa vlasti da na svojoj internet stranici objavljuju sedmodnevne izvještaje i dostavljaju ih nadležnom radnom tijelu Skupštine i Agenciji, u toku trajanja izborne kampanje, saopšteno je iz tog tijela.

Kako su istakli iz Agencije, obavijestili su obveznike o prvom sedmodnevnom roku za objavljivanje analitičkih kartica.

"Agencija vrši provjeru objavljivanja analitičkih kartica i u ovom trenutku ima podatke da su sva ministarstva i Skupština Crne Gore ispunili svoju obavezu, dok kad su u pitanju Opštine, ta obaveza nije ispunjena od strane opštine Rožaje, Plav i Petnjica koje iz razloga određenih tehničkih poteškoća kasne sa objavljivanjem, pri čemu je opština Plav na svom sajtu postavila obavještenje da će obavezu ispuniti u najkraćem roku dok je opština Petnjica dostavila sedmodnevne izvještaje Agenciji, sa obavještenjem o tehničkim problemima zbog kojih izvještaji nijesu objavljenu na internet stranici te opštine", poručili su iz ASK-a.

Objasnili su da je cilj Agencije je da se izvršenjem zakonske obaveze objavljavanja analitičkih kartica učine dostupnim javnosti finansijski podaci iz analitičkih kartica, i na taj način obezbijedi puna transparentnost upotrebe državnih sredstava u zakonskom periodu od dana raspisivanja izbora i mjesec nakon održavanja izbora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније