Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 07. 2013. 18:45 >> 00:04
138

BARJAMOVICA

Mihailo: Prvo crnogorsko zvono na crkvi

Mitropolit Mihailo, sa sveštenstvom Crnogorske pravoslavne crkve, jutros je osvještao zvono na obnovljenoj Crkvi u Barjamovici, u Katunskoj nahiji.

“Pilat još nije oprao ruke prema Crnogorskoj crkvi u državi Crnoj Gori. Osvještano zvono na Crkvi u Barjamovici je prvo crnogorsko zvono poslije jednog vijeka  i njegov glas  nije samo za ova četiri bratstva, već za čitavu Crnu Goru. Crkva  je otvorena za sve vjeroispovjesti, ko želi da se Bogu moli, kao što i Crnogorci poštuju sve druge religije“, kazao je Vladika Mihailo, obraćajući se okupljenim vjernicima.

Zvono sa crkve u Barjamovici, na tromeđi pta Velestovo – Danilovgrad – Čevo, skinula je austougarska vojska 1917 godine.

„Četiri bratstva iz ovog sela: Turčinovići, Mrvaljevići, Draškovići I Katnići  su  vlasnici Crkve, i zajednički su  kupili novo zvono“, kaže koordinator ove akcije, Gojko Aleksin Mrvaljević.

Po njegovim riječima, Crkva je podignuta 1893. godine i biće potpuno obnovljena dobrovoljnim prilozima  ovih bratstava,  sa svim crkvenim inventarom i ikonostasom.

Пратите нас на

Коментари138

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније