Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

01. 02. 2018. 08:03 >> 07:30
6

OD 1. JANUARA

Penzije veće 2,28 odsto

Upravni odbor Fonda PIO odlučio je da penzije i druga prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja od 1. januara budu veća za 2,28 odsto.

"Usklađivanje će se izvršiti za 129.729 korisnika, od kojih je 63.756 starosne, 21.448 invalidske i 28.936 porodične penzije, kao i 6.056 korisnika ostalih prava - tjelesno oštećenje, tuda pomoć i njega, naknade invalidima rada i druga prava i 9.533 penzionera koji pravo ostvaruju u skladu sa međunarodnim ugovorima", objasnili su iz Fonda PIO.

Najviši iznos penzije nakon ovog usklađivanja, za 40 godina penzijskog staža, iznosiće l .141 euro, a ukoliko korisnik ima staž duži od 40 godina može biti veća.

Najniža penzija nakon usklađivanja iznosiće 125,63 eura, a sredstva za isplatu Fonda će se povećati za 800 hiljada eura mjesečno po ovom osnovu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније