Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 07. 2013. 08:46 >> 08:46

NAKON TRAGEDIJE

Turisti sa strahom gledaju u ambis

Olupina rumunskog autobusa koji se 23. juna oko 17 sati survao u provaliju kanjona Morače, još je „zarobljena“ na nepristupačnom terenu, jer su bezuspješni bili svi dosadašnji pokušaji izvuče iz kanjona.

 

Beogradske "Novosti" pišu da mjesto u kojoj je poginulo 18 rumunskih turista svakodnevno obilaze putnici iz svih krajeva svijeta, koji tom magistralom idu do primorja. Zastanu, zapale svijeću ili polože cvijeće.

"Čovek bude svjestan težine tragedije tek kada dođe na lice mjesta i uvjeri se u nesreću koja je u crno zavila mnoge rumunske porodice. Strah nas je da pogledamo dolje u ambis. Treba odati priznanje spasiocima i običnim građanima koji su se hrabro spustili niz ove vrleti, vadeći žive i mrtve putnike", kazali su turisti iz Srbije, koji su se zatekli na mjestu tragedije.

Inače, istraga o nesreći u kojoj je poginulo 18, a povrijeđeno 29 putnika još traje. Prema nezvaničnim saznanjima, najvjerovatniji uzrok tragedije je brza vožnja, kao i klizav kolovoz zbog kiše.

I u ovoj nesreći, pišu "Novosti", kao i u mnogim ranijim sličnim situacijama solidarnost građana Crne Gore bila je za divljenje. To su znali da cijene Rumuni koji su se ovih dana zahvalili postavljajući neobičan „transparent“ na mjestu saobraćajne nesreće, okićen ikonama, svijećama i cvijećem...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније