Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

02. 02. 2018. 16:11   >>  16:11

ŠEHOVIĆ PORUČIO

"Talentima ćemo dati zasluženo mjesto"

Ministarstvo prosvjete pokušava da podrži svakog talenta, a od ove godine to će raditi na sistemski način, kazao je resorni ministar, Damir Šehović.

On se danas sastao sa Irenom Madžgalj, pobjednicom petnaeste Međunarodne olimpijade iz ruskog jezika, koja se održala u decembru prošle godine u Institutu za ruski jezik u Moskvi.

Šehović se, kako je saopšteno iz Minisatrstva prosvjete, tokom susreta upoznao sa načinom selekcije na pomenutom takmičenju, na kome je učestvovalo vise od 2,5 hiljade djece.

Navodi se da se minister upoznao i sa brojnim nagradama koje je učenica drugog razreda Srednje stručne škola u Bijelom Polju osvajala tokom školovanja.

“Madžgalj i ministar razgovarali su i o mogućnostima koje se osvajanjem nagrada otvaraju nadarenim mladim ljudima”, kaže se u saopštenju.

Šehović je rekao da Ministarstvo prosvjete pokušava da pruži podršku svakom talentu, i da će se od ove godine to raditi na sistemski način.

Ministarstvo prosvjete osnovalo je Fond za kvalitet i talente, koji će postati operativan u drugoj polovini godine.

Iz njega će se, na osnovu jasnih kriterijuma koji će uskoro biti definisani, kako se podsjeća, opredjeljivati sredstva za podršku učenicima i nastavnicima.

Osim glavne nagrade Madžgalj je osvojila i prvo mjesto u nominaciji „Mladi orator“, a mentor joj je bio profesor Rasim Kasunović.

Šehović je Madžgalj i Kasumoviću uručio poklone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније