Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 07. 2013. 11:57 >> 11:57
5

ZAJEDNO ZA PRAVA

Osnažiti partnerstvo LGBT organizacija

LGBT Forum Progres zalaže se za uspostavljanje snažnog parterstva sa nevladinim organizacijama “Kvir Montengro” i “Juventas”, saopšteno je iz te NVO.

Navode i da je još krajem maja ove godine “LGBT Forum Progres” inicirao uspostavljanje pune programske i tehničke saradnje sa NVO “Kvir Montenegro”. 

"Takođe, LGBT Forum Progres je odgovorio u vezi organizovanja crnogorskog Prajda bez dodatnog komentarisanja kako se ne bi, na bilo koji način, ugrozila moguća saradnja s ovim nevladinim organizacijama koja je potrebna i neophodna. LGBT Forum Progres je inicirao susret na nivou kompletnog sastava izvršnog menadžmenta i Upravnog odbora dviju organizacija. Predloženo je da prvi susret bude tehničke prirode kako bi se definisao okvir, sadržaj i principi međusobnog dijaloga", saopšteno je iz Progresa.

Oni su ocijenili važnim formiranje međusobnih timova koji će, na paritetnoj osnovi, u utvrđenom roku, utvrditi oblasti potencijalne saradnje i prioritete LGBT zajednice.

"Predloženo je da se odmah nakon toga održi novi kolektivni grupni sastanak rukovodstava dviju organizacija. Jedan od timova isključivo bi se bavio pitanjem organizovanjem povorki ponosa u Crnoj Gori. Opredjeljenje LGBT Foruma Progres je da se između dvije organizacije uspostavi puno povjerenje, napravi dogovor o ulogama i aktivnostima, međusobnom uključivanju u pojedinačne i razvijanje zajedničkih aktivnosti, zaključi Sporazum o međusobnoj saradnji te da se u interesu LGBT zajednice riješi pitanje šetnji i Povorki ponosa LGBT zajednice", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније