Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

05. 02. 2018. 08:05   >>  08:10

SUD U PODGORICI

U pet godina pet predmeta zelenašenja

U posljednje tri godine u podgoričkom Osnovnom sudu formirano je pet predmeta za krivično djelo zelenaštvo - saopštila je za Pobjedu Anja Krkeljić, savjetnica za odnose sa javnošću u Osnovnom sudu u Podgorici.

Ona je navela da su dva delegirana kolašinskom sudu, u jednom je okrivljeni kažnjen sa osam mjeseci zatvora i novčanu kaznu, drugi okrivljeni je osuđen radom u javnom interesu i novčanom kaznom.

Zanimljivo je da protekle godine nije formiran nijedan predmet za ovo krivično djelo.

"U 2015. godini formiran je jedan predmet po optužbi za krivično djelo zelenaštvo iz člana 252 Krivičnog zakonika. U tom predmetu donijeta je presuda 8. septembra 2015. godine, kojom je okrivljeni oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci i novčanu kaznu u iznosu od 3.000 eura. Ova presuda je potvrđena odlukom Višeg suda u Podgorici 7. decembra iste godine", navela je Krkeljić.

Kako dodaje, naredne godine - 2016. formirana su četiri predmeta, od čega su dva delegirana Osnovnom sudu u Kolašinu.

"U jednom predmetu donijeta je oslobađajuća presuda koju je potvrdio i Viši sud u Podgorici, dok je u drugom donijeta osuđujuća presuda 6. oktobra 2017. godine, kojom je okrivljeni osuđen na kaznu rada u javnom interesu i novčanu kaznu u iznosu od 1.500 eura (u ovom predmetu još nije donijeta drugostepena odluka)", kazala je Pobjedina sagovornica.

Ona je navela da su u svim predmetima okrivljeni bili muškarci i da prošle godine nije bilo optužbi za ovo krivično djelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније