Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

06. 02. 2018. 10:19 >> 10:19
1

DEKLARACIJA ZA REGION

Smanjiće čekanja na granicama

Državni sekretar ministarstva infrastrukture Slovenije Jure Leban, predložio je deklaraciju kojom se države regiona obavezuju da preduzmu mjere za smanjenje zadržavanja vozila i vozova u graničnom području do 50 odsto.

Leben je to predložio nakon sastanak predstavnika država Zapadnog Balkana, Slovenije i Hrvatske, koji je uz aktivno učešće Evropske komisije, održan je na Brdu kod Kranja. Skup je održan na inicijativu ministra infrastrukture Republike Slovenije Petera Gašperšiča, a podržana od ministra saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmana Nurkovića.

"Učesnici sastanka su se saglasili predloženom deklaracijom, koja će se u naredna dva mjeseca dopuniti konkretnim mjerama imajući u vidu dvije specifične kategorije graničnih prelaza (EU-WB6 prelazi i prelazi unutar WB6 država). Predložene aktivnosti biće posebno razmatrane u okviru sesije EU i Zapadnog Balkana na TEN-T danima koji se održavaju u Ljubljani krajem aprila ove godine", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Nakon ekonomskog foruma "Samit 100" koji je održan nedavno u Skoplju, od strane kompanija koje se bave prekograničnim transportom posebno je apostrofiran problem dugog čekanja u transportu putnika i robe u graničnom području, i u drumskom i u željezničkom saobraćaju.

"Gašperšič i Nurković inicirali su da se održi sastanak na nivou državnih sekretara i generalnih direktora na kome bi se razmotrili glavni problemi i predložila rješenja za efikasniju realizaciju saobraćaja u graničnom području", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Crnu Goru na sastanku predstavljali su državni sekretar Muamer Hajdarpašić i generalni direktori Direktorata za drumski i željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Dalibor Milošević i Milan Banković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније