Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 02. 2018. 19:52 >> 20:07
5

VUJOVIĆ O VUKČEVIĆU

Za nezakonitu smjenu odgovorna Skupština

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije zauzeće stav o Nikoli Vukčeviću, tek kada nadležni sud donese konačnu presudu u tom slučaju.

Podsjetimo, Vlada je zatražila od Savjeta Agencije da sagleda postupanje Agencije u vezi sa članovima Savjeta RTCG. Zlatko Vujović, u svjetlu novih događaja, ponavlja da je smjena Vukčevića nezakonita, te da je zato odgovorna Skupština, a ne nikako Agencija. 

Savjet Agencija za sprečavanje korupcije saopštio je da razrješenje Vukčevića nije pravna posljedica rada Agencije, već Skupštine kao nadležne institucije za imenovanje i razrješenje članova Saveta Radio-televizije Crne Gore. Zato je i Zlatku Vujoviću upitna i preporuka Vlade Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije, da preispita rad te institucije u slučaju Vukčević.

"Samim tim inicijativa Vlade Crne Gore Savjetu ASK je prilično čudno, neobjašnjiva, i čini mi se kao politički trik da bi se na neki način izbjeglo stvarno lociranje odgovornosti za nezakonite odluke, odnosno nezakonitu smjenu Vukčevića sa mjesta člana Savjeta RTCG", kaže Vukčević.

Nakon konačne sudske presude u slučaju Nikole Vukčevića obaveza Savjeta ASK je da zakaže posebno sjednicu, na kojoj će sagledati sve okolnosti i donijeti odgovarajuće zaključke.

"Upravo su sva ova dešavanja pokazala veoma sporni karakter odlučivanja od strane AKS, i da kažemo stvorili dobru pretpostavku da se krene u reformisanje Agencije, s obzirom da je ona u brojnim slučajno dokazala da jednostavno oni koji donose odluke, prije svega direktor agencije, nijesu apolitični, nijesu van uticaja političkih centara moći", navodi Vukčević.

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja ranije je izjavio da je taj odbor samo postupao po odluci Agencije, a Skupština je kasnije i razriješila Vučevića.

Ljilja Brnović, TVCG 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније