Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 02. 2018. 09:22   >>  09:21

DOM ZDRAVLJA I "FUTURA"

Zajedno u borbu protiv demencije

Predstavnici podgoričkog Doma zdravlja i nevladine organizacije "Futura", potpisali su Memorandum o saradnji u cilju unapređenja primarne zdravstvene zaštite u prevenciji, dijagnostici i liječenju osoba sa demencijom i edukaciji članova porodica i njegovatelja.


Iz Doma zdravlja saopšteno da je Memorandumom predviđena razmjena iskustava iz oblasti demencija.

Navodi se da će Dom zdravlja i Futura, zajedno ukazivati i na važnost ranog otkrivanja i raditi na podizanju nivoa svijesti zajednice u pravcu kvalitetnije borbe protiv demencije.

Dom zdravlja će u cilju potpunije zdravstvene zaštite građana, za potrebe Future i njihovog Savjetovališta za demencije, obezbijediti jednog ljekara specijalistu iz oblasti psihijatrije, koji će biti angažovan po potrebi i prema odredbama Memoranduma, a u skladu sa Zakonom o radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније