Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

08. 02. 2018. 20:18 >> 22:35
2

ZA OBNOVU PSIHIJATRIJE

Porodica Kosović donira KCCG 200.000 $

Za opremanje nove Klinike za psihijatriju, Klinički centar Crne Gore dobiće donaciju od 200.000 dolara. Novac KCCG pokloniće udovica crnogorskog psihijatra Dušana Kosovića, Rukako Fujihira Kosovich.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici prihvatila Ugovor o donaciji između Kliničkog centra Crne Gore i donatorke Rukako Fujihira Kosovich.

“Posredstvom advokatske kancelarije Vujisić & Vukotić, JZU Klinički centar Crne Gore se obratila Rukako Fujihira Kosovich, udovica dr Dušana Kosovića, psihijatra, sa namjerom da donira sredstva u visini od 200.000 dolara za opremanje nove Klinike za psihijatriju u okviru Kliničkog centra Crne Gore”, navodi se u odluci Vlade.

Akademik Dušan Kosović rođen je 1926. godine u Gornjim Trepčima kod Nikšića. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a gimnaziju u Nikšiću.

Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gdje je i specijalizirao neuropsihijatriju. Tri godine kasnije odazvao se pozivu Medicinskog centra pri Njujorškom univerzitetu, gdje je proveo dvije godine na specijalizaciji.

Po povratku u domovinu, osnovao je psihijatrijsko-neurološku službu u Crnoj Gori koja do tada nije postojala. Nakon toga, ubrzo opet odlazi u SAD, gdje i provodi veći dio života, radeću kao neuropsihijatar u Njujorku.

Dušan Kosović umro je 28. juna 2015. u Herceg Novom, gdje je i živio posljednjih godina, od kada se vratio iz SAD-a. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније