Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 02. 2018. 09:00 >> 09:03

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Najviše pritužbi na kvalitet zdravstvene zaštite

Ministarstvo zdravlja dobilo je u januaru 15 pritužbi pacijenata, a najveći broj njih odnosio se na kvalitet zdravstvene zaštite.

 

To je saopštio Dražen Ljumović iz Direkcije za kontrolu i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, resornog ministarstva.

“Od prvog do 31. januara ove godine Ministarstvo zdravlja dobilo je 15 pritužbi”, rekao je Ljumović, navodeći da se sedam pritužbi odnosilo na kvalitet zdravstvene zaštite.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da su podaci iz januara ove godine na prošlogodišnjem nivou, pojašnjavajući da kako se iz godine u godinu povećava broj pritužbi, to ukazuje da građani znaju za zaštitnike prava pacijenata.

Zaštitnica prava pacijenata u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), Grana Bubanja, kazala je da su kontakti za zaštitu prava pacijenta uvijek dostupni, pozivajući pacijente da iskoriste svoje pravo, ukoliko nijesu zadovoljni zdravstvenom uslugom.

Ona je apelovala na građane da, ako nijesu u mogućnosti da dođu na zakazani pregled, isti i otkažu.

Istakla je da su na KCCG u januaru pristigla 74 prigovora, a da se najviše njih odnosilo na dužinu čekanja pregleda.

Građani sem, prema riječima Ljumovića, najviše žale na rad KCCG, Doma zdravlja Podgorica i Opšte bolnice u Baru, pojašnjavajući da je glavni uzrok tome broj stanovnika koji opslužuju te zdravstvene ustanove.

Inače, danas se obilježava Svjetski dan pacijenata.

Ustanovio ga je Papa Jovan Pavle II 1993. kako bi pozvao cijeli svijet i podstakao ljude da promisle i osiguraju najbolje mogućnosti u brizi i njezi oboljelih i da zahvale svima koji vode računa o bolesnicima, zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i drugim radnicima i volonterima.

Tim proglasom Papa je pozvao svijet na ozbiljno promišljanje onoga što zovemo patnjom, trpljenjem i bolešću

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније