Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

12. 02. 2018. 20:15 >> 20:13

SAGOVORNICI OCIJENILI

Dobra saradnja policije i KFOR-a

Saradnje crnogorske policije sa mirovnim snagama na Kosovu je dobra, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i poručio da će Crna Gora nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbjednosti u regionu.

Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović sastali su se danas sa komandantom KFOR-a na Kosovu, Salvatoreom Kuoćijem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o modalitetima i intenzitetu saradnje Crne Gore i Kosova u oblasti policijskih poslova.

"Sagovornici su se osvrnuli na uspostavljanje Zajedničkog centra za policijsku saradnju između Crne Gore, Kosova i Albanije, koji je u maju prošle godine otvoren u Plavu i zaključili da ovakav vid saradnje doprinosi daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa, jačanju zajedničkih granica i borbi protiv kriminala", navodi se u saopštenju.

Nuhodžić je, ističući značaj dobre saradnje policije sa KFOR-om, kazao da će Crna Gora nastaviti da pruža doprinos stabilnosti i bezbjednosti u regionu.

On je, kako se navodi, upoznao Kuoćija sa aktivnostima koje MUP sprovodi na planu ispunjavanja mjera iz pregovaračkog poglavlja 24 koje je u nadležnosti MUP-a, i osvrnuo se na do sada preduzete reformske mjere u svjetlu nedavnog pristupanja Crne Gore NATO-u.

"Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima na planu jačanja bilateralne saradnje u cilju osiguravanja bezbjednosti u regionu, migratornim politikama, te aspektima borbe protiv nasilnog ekstremizma i terorizma", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније