Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 02. 2018. 19:50 >> 19:53

AMBULANTI ZA FIZIJATRIJU

IBD-u donacija od 20 hiljada

Societe Generale Montenegro banka donirala je opremu ambulanti za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece (IBD) vrijednu 20 hiljada eura.

Predsjednik Odbora direktora banke, Milorad Katnić, kazao je da je zahvalan realizovanom donacijom.

"Zadovoljstvo nam je što kroz naše redovne donacije možemo da pomognemo Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), kao najvećoj zdravstvenoj instituciji u zemlji, u njihovoj misiji pružanja njege i liječenja naših građana", kazao je Katnić, saopšteno je iz KCCG-a.

Prema njegovim riječima, zdravlje svih stanovnika Crne Gore, a posebno najmlađih članova društva treba da bude prioritet i pozvao ostale velike kompanije da budu društveno odgovorne.

"Mi smo opredijeljeni, kao banka, da dio svog profita izdvajamo za one oblasti za koje vjerujemo da su najznačajnije za društvo", kazao je Katnić.

On je saopštio da je jedan od prioriteta banke unaprijeđenje zdravstvenog sistema i podrška stvaranju boljih uslova liječenja i boravka u zdravstvenim institucijama.

Direktorica KCCG-a, Zorica Kovačević, uručila je zahvalnicu Katniću kao znak sjećanja da su, kako je kazala, uradili dobro djelo.

"Želim da se zahvalim na saradnji koju imamo i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti da se dogovaramo i za još važnije stvari, izgradnju kapitalnih objekata koje namjeravamo da radimo tokom ove i naredne godine", rekla je Kovačević i dodala da je KCCG prošle godine imao blizu dva miliona EUR donacija.

Ona je kazala da je uvjerena da će KCCG i ove godini imati veliki broj donacija i da će i dalje biti usmjeravane za IBD.

Fizijatar Milena Adžić zahvalila se donatorima što pacijenti konačno mogu da vježbaju u adekvatnim uslovima.

"Klinički centar je imao sluha i da nas šalje na dodatne edukacije, tako da nam je omogućeno da adekvatno i na vrijeme krenemo sa našom terapijom i da se ranije uključuju djeca sa rizikom po razvoj", kazala je Adžić.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније