Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 02. 2018. 16:05   >>  16:07

PODGORIČKOJ GIMNAZIJI

CEDIS donirao 4.900 eura

Povodom obilježavanja jubileja 111 godina postojanja Gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici, Crnogorski elektroprenosni sistem (CEDIS) toj obrazovno-vaspitnoj ustanovi donirao je 4.900 eura za opremanje specijalističkih odjeljenja i realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra.

"Obrazovanje je, nesporno temelj uspješnog društva. Pa ipak, povremeno je neophodno primjerom naglasiti da važnost adekvatne edukacije mladih nije isključiva odgovornost obrazovnosg sistema, već svih segmenata društva, a naročito onih koji imaju mogućnosti da obrazovne procese podrže u materijalnom smislu", kazali su iz CEDIS-a.

Kako dodaju iz te kompanije, podršku obrazovanju ove godine započeće projektom "Gimnazijalcima od srca" i povodom 111 godina postojanja prvoj četvororazrednoj srednjoj opšteobrazovnoj škol u Podgorici uručiti donaciju.

"Crnogorski elektrodistributivni sistem se već javno pozicionirao kao kompanija sa snažnom društveno-odgovornom orijentacijom", navodi se u saopštenju.

Iz CEDIS-a najavljuju da će još više brinuti o zajednici i to sa posebnim akcentom na obrazovni sistem, koji je kako su kazali, nezaobilazni dio njihove društveno-odgovorne strategije.

"Ovo je naš početak, a nadam se i vjerujem da ćemo zajedno iznijeti još mnogo projekata, a sve sa ciljem boljih uslova za edukaciju učenika. CEDIS 111. rođendan Gimnaziji i gimnazijalcima čestita od srca", kazala je šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u, Marija Jovović.

Projekat "Gimnazijalcima od srca" podrazumijeva novčanu pomoć od 4.900 eura za opremanje specijalističkih odjeljenja, kao i za realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra ove obrazovno-vaspitne ustanove.

"Dio sredstava ćemo iskoristiti da pošaljemo naše profesore i učenike u posjetu školi slične orijentacije iz Italije, radi razmjene iskustva, a dio za nabavku dodatnih nastavnih sredstava za kabinete specijalističkih odjeljenja", istakla je direktorica Gimnazije, Zoja Bojanić Lalović.

Iz CEDIS-a podsjećaju da su nakon manje od dvije godine samostalnog poslovanja u javnosti prepoznati kao društveno-odgovorna kompanija, a to, dodaju, potvrđuje i nagrada Unije poslodavaca Crne Gore.

"UPCG nagrada za DOP" je CEDIS-u dodijeljena krajem prethodne godine, kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja i kulture.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније