Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

21. 02. 2018. 07:58 >> 07:56
8

DŽOMIĆ PORUČIO

Crkva na Kruševcu ostaje Mitropoliji

Crkva na Kruševcu nikad nije bila, a nije ni sada državna, nego je uvijek bila i jeste crkvena, što je potvrđeno presudom Vrhovnog suda, poručio je protojerejstavrofor Velibor Džomić, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorskoprimorske (MCP).

 

On je za Dan kazao da je Vrhovni sud odbio kao neosnovane revizije Zaštitnika imovinskopravnih interesa i Centra savremene umjetnosti, koje su uložili protiv presude Višeg suda u Bijelom Polju, kojom je dosuđeno da Crkva Svetog Dimitrija na Kruševcu pripada MCP .

Džomić pojašnjava daje presuda Višeg suda u Bijelom Polju odavno pravosnažna, ali da je ovaj višegodišnji postupak sada okončan i po vanrednom pravnom sredstvu.

"Najviša sudska vlast u Crnoj Gori je presudila i potvrdila da je Mitropolija crnogorsko-primorska Crkvena opština podgorička titular prava svojine nad Crkvom Svetog Dimitrija na Kruševcu. Javnosti je poznato da je Viši sud u Bijelom Polju tri puta zbog nezakonitosti poništavao presude Danila Jegdića, sada već suspendovanog i krivično gonjenog sudije Osnovnog suda u Podgorici, koji je u ovom predmetu godinama i uporno postupao krajnje pristrasno i navijački, a sve sa ciljem da usvoji pravno neosnovan tužbeni zahtjev Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, a odbije pravno osnovan tužbeni zahtjev Mitropolije", kazao je Džomić.

Poručuje da se nimalo ne čudi što je sudija Jegdić u ove dane sjeo na optuženičku klupu zbog vrlo ozbiljnih optužbi koje se tiču njegovog sudijskog rada.

“Veoma sam tužan zbog načina na koji je sudija Jegdić postupao u ovom predmetu protiv Mitropolije i Crkve Velikoga Sveca Dimitrija na Kruševcu”, saopštio je Džomić.

Kako je rekao, pravda je spora, ali je dostižna. Džomić poručuje da je ovom presudom slučaj završen.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније