Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 02. 2018. 17:18 >> 17:17

OPERATIVNI TIM

Za snažniji odgovor porodičnom nasilju

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) danas je održana konstitutivna sjednica Operativnog tima za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama, koji je formiran na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz MUP-a, poručio da će kroz aktivnosti Operativnog tima biti intenziviran dijalog sa svim subjektima koji rade sa žrtvama nasilja.

"Na ovaj način ćemo doprinijeti boljoj primjeni Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i efikasnijoj zaštiti žrtve. Akcenat ćemo staviti na slučajeve nasilja u porodici koji su kompleksniji po svojoj strukturi, kao i na predmetima u kojima su počinioci nasilja bili povratnici", naveo je ministar.

Takođe, kako je saopštio, tim će posebnu pažnju usmjeriti na praćenje obuka i dalju edukaciju predstavnika institucija koji saslušavaju žrtve, kako bi postupali s većim senzibilitetom u ovakvim situacijama i pružali veću podršku žrtvama porodičnog nasilja, ali i izricali mjere prema izvršiocima nasilja.

"U daljem toku sjednice, kroz konstruktivni dijalog, kako predstavnici relevantnih institucija, tako i predstavnici civilnog sektora i međunarodnih organizacija, pozdravili su inicijativu Ministarstva i izrazili očekivanje da će Tim u svom radu doprinijeti unapređenju praktične primjene politika i sinhronizovanom djelovanju svih društvenih aktera u rješavanju problema iz domena porodičnog nasilja", naveli su iz MUP-a.

Za rukovodioca Operativnog tima imenovana je Snežana Vujović, viša policijska inspektorka za suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici.

Članove Operativnog tima, pored policijskih službenika čine i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Državnog tužilaštva, Vrhovnog suda i Višeg suda za prekršaje, uključujući i Savjet za građansku kontrolu rada policije i specijaizovane nevladine organizacije koje pružaju podršku žrtvama nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније