Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

25. 02. 2018. 22:10 >> 22:11

PRIKUPLJENI POTPISI

Peticija za "Pavlov zakon" ide u Skupštinu

Grupa građana “Pravda za Pavla” koji su se okupili kako bi pokrenuli peticiju kojom od Skupštine traže usvajanje zakona kojim će biti omogućeno da osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka Nermin Šišić bude osuđen na doživotnu robiju, prikupili su dovoljan broj potpisa.

Kako su naveli, peticija "Pavlov Zakon" priprema se sa pravne strane za dalji postupak, prenosi Antena M.

Kako su objasnili iz Grupe građana '"Pravda za Pavla", nakon što je onlajn putem prikupljen dovoljan broj potpisa, nakon toga su dobrovoljci obilazili sve crnogorske gradove i za dvije sedmice prikupili potpise građana sa matičnim brojevima u formatu koji je potreban kako bi peticija bila predata Skupštini Crne Gore.

Prema postojećim zakonskim aktima svaka peticija koju podrži 6.000 građana Crne Gore, može se naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore na razmatranju.

Naveli su da nemaju nikakve veze sa medijima, a kada peticija bude predata Skupštini, javnost će obavijestiti o tome.

Podsjetimo, Nermin Šišić osumnjičen je da je ubio petnaestomjesečnog dječaka tako što ga je pretukao.

Sadašnjim zakonima je propisano da Šišić može najviše biti osuđen na 40, a majka na osam godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније