Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

27. 02. 2018. 08:51   >>  12:34 10

OČIŠĆENA PISTA

Aerodrom otvoren, otkazano više letova

Uspostavljen je saobraćaj na podgoričkom aerodromu, nakon što je vazdušna luka u glavnom gradu bila zatvorena zbog snijega koji je padao tokom noći. To je Portalu RTCG potvrdila portparolka Aerodroma Crne Gore, Milica Babić.

Iako je pista očišćena, saznajemo da je otkazano više letova.

Prema informacijama Portala RTCG letove su jutros otkazale kompanije Wizz Air, Air Serbia, Turkish Airlines. Snijeg koji je padao u Podgorici uslovio je kašnjenja na letovima.

Babić nam je saopštila da je pista očišćena uz velike napore aerodromskim služni i Vojske Crne Gore. Očekuje se, kako je kazala, slijetanje i polijetanje aviona za Beograd.

Ranije jutros nam je saopšteno da kasne dva leta iz Beograda, dok je otkazan let prema Istanbulu.

Babić je kazala da se aerodromu u Tivtu saobraća redovno. Sudeći po fotografijama koje su nam čitaoci poslali i na tom aerodromu ima snijega. 

Dežurni meteorolog Vučina Popović saopštio je Televiziji Crne Gore da jutros u našoj zemlji pada slab snijeg, te da je na sjeveru došlo i do razvedravanja.

U Podgorici je jutros u sedam sati bilo minus dva stepena, a najhladnije je bilo na Žabljaku -17 stepeni.

"Snijega ima u većem dijelu zemlje, jedino ga nema na području Boke, a visina snijega iznosi u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Baru oko pet centimetara, u Ulcinju je 12 centimetara, na Cetinju 25, Kolašinu 30, a na Žabljaku čak 113 centimetara", rekao je Popović.

Rašo Bulatović iz podgoričkih Puteva saopštio nam je da su sve ekipe preduzeća bile na terenu od momenta kad je snijeg počeo da pada u Podgorici.

"Imali smo pet ekipa, uspjeli smo da naspemo cijeli grad da ne bi bilo leda na ulicama. Jutros smo krenuli sa čišćenje seoskih područja na teritoriji glavnog grada", kazao je Bulatović za TVCG.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore saopšteno je da su u našoj zemlji zbog snijega, koji je pao u većem dijelu zemlje, putevi mokri i klizavi pa se saobraća usporenije.

Iz AMSCG-a su upozorili da je na putevima u višim predjelima, a ponegdje i nižim, izražena poledica. Mjestimično je i vidljivost smanjena po kotlinama i duž rijeka.

Oni su skrenuli pažnju na pojavu odrona na putevima koji vode duž klisura i usjeka i apelovali na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније