Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 02. 2013. 20:59   >>  20:56

BEZBJEDNOSNA SARADNJA

MONDEM projekat uspješan

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić sastala se danas sa šefom Misije OEBS u Crnoj Gori Lubomirom Kopajem i Stalnim predstavnikom UNDP u Crnoj Gori Rastislavom Vrbenskim, a jedna od glavnih tema razgovora bio je nastavak realizacije projekta MONDEM.

Pejanović Đurišić će učestvovati na Forumu za bezbjednosnu saradnju koji će u martu biti organizovan u Beču, gdje će predstaviti dosadašnje rezultate MONDEM projekta, koji podrazumijeva demilitarizaciju i bezbjedno skladištenje naoružanja.


 

“Pejanović Đurišić ocijenila je taj projekat kao veoma uspješan istakavši njegov značaj u daljem procesu rješavanja viškova municije u Crnoj Gori. Ponovila je da je Ministarstvo odbrane posvećeno rješavanju jednog od najvećih unutračnjih bezbjednosnih izazova i da očekujemo i dalju podršku UNDP-a i OEBS-a u tom procesu”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Kopaj i Vrbenski kazali su da su zadovoljni dosadašnjom realizacijom projekta i ocijenili da MONDEM može poslužiti kao primjer uspješne saradnje između Ministarstva odbrane i međunarodnih organizacija.

U cilju nastavka uspješne saradnje i dalje promocije MONDEM projekta oni su pozvali Pejanović- Đurišić da učestvuje na Forumu za bezbjednosnu saradnju koji će u martu organizovati u sjedištu OEBS-a u Beču.

Kopaj i Vrbenski kazali su da je to odlična prilika da se partnerima predstave dosadašnji rezultati i iskustva u realizaciji MONDEM-a i na taj način dodatno iniciraju potencijalni donatori da opredijele finansijska sredstva za nastavak realizacije.

Pejanović Đurišić je prihvatila poziv, navodeći da treba iskoristiti svaku priliku da se partnerima na jasan način predstavi značaj tog programa za nastavak uspješnih reformi sistema odbrane u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније