Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

01. 03. 2018. 13:57 >> 19:53

PROGNOZA ZA MART

Obilne kiše, moguće poplave

Nakon talasa sibirske zime stižu relativno topliji dani, ali i obilne kiše, najavio je direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Luka Mitrović. Postoji i, kako kaže, određeni rizik od poplava.

On, za Radio Crne Gore, pojašnjava da će vazdušne mase sa Mediterana, narednih dana usloviti porast temperature. Do sredine marta smjenjivaće se sunce, kiša i snijeg na sjeveru, prognozira Mitrović.

"Za vikend ćemo imati promjenljivo vrijeme povremeno sa kišom, na planinama sa snijegom, a u subotu sredinom dana i u nedjelju osjetno manje padavina i duži periodi suvog vremena", kazao je Mitrović.

Ovog vikenda, najavljuje povoljne uslove u ski centrima.

Od 5. do 10 marta očekuje nas dosta promjenljivo vrijeme, smjenjivaće se kiša, a u planinskim predjelima snijeg, ali biće i intervala sunčanog vremena.

U martu nas očekuje i rast temperatura, ali i kiša u većoj količini.

"To može na neki način biti rizik za pojavu poplava, tako da ćemo mi pratiti stanje vodostaja na svim vodotocima i na taj način ćemo na vrijeme dati upozorenja, ako za tim bude potrebe", poručio je Mitrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније