Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

04. 03. 2018. 07:44 >> 07:41
3

POKLONI MARKOVIĆU

Od Tilersona svijećnjak, od Rame zlatna krila

Premijer Duško Marković primio je u 2017. godini protokolarne poklone u vrijednosti od 7.325 eura, pokazuju podaci Agencije za sprečavanje korupcije.

Najvredniji poklon Marković je dobio od fondacije Armand Arton capital, koja mu je darovala globus (Belerby and Co, Globemakers) u vrijednosti od 1.500 eura.

Ova fondacija poznata je po organizovanju Global Citizen foruma, koji je ove godine održan na Svetom Stefanu a koji je ugostio brojne svjetske lidere i poznate ličnosti iz političkog i svijeta zabave.

Protokolarni dar iste vrijednosti premijeru je poklonio i Univerzitet Crne Gore - knjige u vrijednosti od 1.500 eura među kojima su "Crnogorski zakonici 1796-1916", šest tomova, sabrana djela Franca Kafke, Henrija Kisindžera, Mihaila Lalića, ali i "Posljednju pjesmu" Vita Nikolića, monografije itd…

Od Vučića knjiga "Srbija, od zlata jabuka"

Američki državni sekretar Reks Tilerson poklonio je crnogorskom premijeru stakleni držač za svijeću koji se polomio prilikom transporta, a čija je vrijednost iznosila 40 eura.

Potpredsjednik američke Vlade Majk Pens Markoviću je uručio ukrasnu staklenu vazu vrijednosti 150 eura.

Kad su u pitanju pokloni od političkih lidera iz šireg regiona, najšire ruke bio je Viktor Orban, premijer Mađarske, koji je crnogorskom kolegi poklonio kofer sa porculanskim setom – čaše, tanjiri i čajnik koji je koštao 150 eura, dok je Janoš Ader, predsjednik te zemlje, Markoviću poklonio srebrnu kovanicu iste vrijednosti.

Crnogorski premijer je od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dobio knjigu "Srbija, od zlata jabuka," vrijednosti 100 eura, a od albanskog premijera Edija Rame – uramljena zlatna krila od 100 eura.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, za Markovića je izdvojio monografiju "Svjetlost Evrope u BiH" vrijednosti 80 eura.

Drveni jedrenjak u vrijednosti od 100 eura Markoviću je poklonio makedonski kolega Zoran Zeav, dok mu je predsjednik Makedonije darovao grb i monografiju te zemlje.

Dobio slike, šahovsku tablu, srebrni tanjir...

Od poklonodavaca iz zemlje Marković je najvredniji poklon primio od predsjednika opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića – umjetničku sliku N. Boškovića u vrijednosti od 300 eura.

Direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović za premijera je imala dva poklona – zlatni i srebrni krst, uramljenu repliku krsta kneza Vladimira, čija je vrijednost 175 eura.

Od reditelja Veljka Bulajića, Marković je primio filmsku monografiju od 60 eura, dok mu je direktor Luke Bar Zarija Franović poklonio šahovsku tablu vrijednu 70 eura. I evropski zvaničnici imali su poklone za Markovića.

Tako je predsjednik Savjeta Evrope Torborn Jagland crnogorskom premijeru darovao stakleni svijećnjak vrijedan 40 eura, dok mu je predsjednik Evropskog parlamenta poklonio srebrni tanjir sa logom vrijednosti 100 eura. Pedro Agramunt, predsjednik PSSE, Markoviću je tokom posjete Savjetu Evrope uručio srebrnu kutiju za vizit karte i bronzani medaljon vrijednosti 140 eura.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније