Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Stijepović, TVCG

04. 03. 2018. 20:26 >> 20:28
3

KAMIONI U KOLONI

Na Dobrakovu čekaju preko dva dana

Put Bijelo Polje - Prijepolje drugi dan je zatvoren zbog odrona u mjestu Dobrakovo.

Nije poznato kada da će sanacija puta biti završena, a za sada će se propuštati samo hitni slučajevi.

Sinoć su propuštena 37 teretnih vozila koja su se našla u međuprostoru, a ostali vozači kamiona čekaju u kilometarskim kolonama.

"Čekamo oko 46 sati. Dobili smo nezvaničnu informaciju da bi sjutra poslijepdodne trebalo da izađe inspektor na teren i da procijeni smijju li kamioni da prolaze. Ako ocijene da ne smiju, onda ćemo ostati ovjde ko zna do kad", kaže za TVCG jedan od vozača.

Dodao je da zbog troškova neće koristiti alternativne pravce.

Drugima, pak, nakon preko 40 sati čekanja nestalo je strpljenja i ići će alternativnim pravce, preko Pljevalja i GP Jabuka. "Ostali smo bez hrane i vode", kaže jedan od kamiondžija.

Granični prelaz Dobrakovo, danas se mogao preći samo pješke. "Čekali smo oko tri sata da pređemo granicu pa smo morali pješice", kaže jedan od putnika.

Iz Ministarstva saobraćaja kazali su TVCG da se na osposobljavanju puta neprekidno radi, ali da se još uvijek ne zna kada će put biti prohodan. Kako je rečeno, inspektor za državne puteve sjutra će obići tu dionicu nakon čega će procijeniti da li je put bezbjedan za saobraćaj.

"Za sada ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će sanacija biti završena tokom dana, ali će biti omogućen prolazak u urgentnim slučajevima. Inspektor za državne puteve ponovo će sjutra obići lokalitet nakon čega će donijeti odluku da li su se stekli uslovi za bezbjedno saobraćanje tom dionicom. Prioritet je, u svakom slučaju, omogućiti sigurnu i bezbjednu vožnju na tom lokalitetu", saopšteno je iz saopštenje Ministarstva saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније