Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

05. 03. 2018. 20:51 >> 20:58
2

HRAPOVIĆ ZA TVCG

"Uspješna primjena elektronskih recepata"

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je za Televiziju Crne Gore da je uspješna realizacija projekta elektronskih recepata, te da je od prvog marta, kada je uvedena nova lista ljekova, do danas, realizovano preko 45.000 recepata.

Pacijenti najviše negoduju jer u apoteci više ne mogu da im izdaju zamjenu lijeka, već striktno onaj koji piše na receptu. Kako je objasnio ministar, u slučaju da nema lijeka koji se nalazi na receptu, treba da se obrate izabranom ljekaru, koji će im dati drugi lijek. Hrapović je naglasio da izabrani ljekar ne mora ponovo da šalje pacijenta specijalisti.

On je istakao da se na novoj osnovnoj listi nalazi 114 ljekova više u odnosu na prethodnu, što je prednost. Hrapović je poručio da svi koji su aplicirali da stave svoj lijek na listu ljekova

Ministar je rekao i da postoje sankcije za sve apoteke koje ne budu ispunjavale svoje obaveze. On se osvrnuo i na mogućnost da pacijent uzme lijek sa doplatne liste, na kojoj se nalaze 72 lijeka, kada mora da doplati razliku.

"Razlika je do jedan euro, osim za dva lijeka, od kojih je jedan od tri do pet, a drugi preko pet eura", poručio je Hrapović.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније