Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 03. 2018. 17:56 >> 18:30

NUHODŽIĆ ISTAKAO

"Bez straha prijavljujte nasilnike"

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić pozvao je danas, tokom posjete Nacionalnom skloništu za žrtve trgovine ljudima i Sigurnu žensku kuću, sve građane da bez straha prijavljuju nasilnike, u cilju efikasnog suprotstavljanja nasilničkom ponašanju.

"Nuhodžić je iskazao uvjerenje da će se kroz rad Operativnog tima, koji je već počeo sa radom, dati puni doprinos kvalitetnoj koordinaciji nadležnih institucija sa civilnim sektorom u borbi protiv nasilja, a prije svega nasilja nad djecom i ženama", istakli su iz MUP-a.

Direktorica Crnogorskog ženskog lobija i koordinatorka Nacionalnog skloništa za žrtve trgovine ljudima, Aida Petrović kazala je da današnja posjeta ministra predstavlja pozitvan signal od strane države da će dosadašnja dobra i kvalitetna saradnja biti dodatna unaprijeđena i poručila da se jedino obostranim i zajedničkim radom može dati dodatni kvalitet rješavanju problema žrtava.

"Direktorica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević izrazila je zadovoljstvo zbog upriličene posjete, i podsjetila da je to ujedno i prva organizovana posjeta sa nivoa ministra unutrašnjih poslova ovoj nevladinoj organizaciji. Ona je dodala da vjeruje da će saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Sigurne ženske kuće nastaviti da se razvija u pozitivnom pravcu, a ministrovu posjetu protumačila kao doprinos stavu da se nasilje neće tolerisati i da će MUP, u okviru svojih nadležnosti, nastojati da promoviše nultu toleranciju na ovaj negativni društveni fenomen", istakli su iz MUP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније