Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 03. 2018. 22:11 >> 22:14

LUTOVAC PORUČIO

"Matijević s pravom na oprezu"

Lokalni parlament u Tivtu, dao je saglasnost predsjednici opštine Snežani Matijević, da sa Adriatic Marinas d.o.o zaključi ugovor o otpisu oko 5.600.000 eura potraživanja Opštine od Porto Montenegra za komunalije.

Ipak, Matijević još nije stavila potpis na sporni dokument i napominje da će se odrediti nakon što svoj sud da Specijalno državno tužilaštvo, koje ispituje taj slučaj.

“Tužilaštvo je to koje ipak treba da da mišljenje. Ja imam neko svoje mišljenje, nakon toga ću se odrediti što se tiče samog potpisa”, kazala je Matijević gostujući u Jutarnjem programu.

Advokat Branislav Lutovac pozitivno ocjenjuje postupanje predsjednice opštine Tivat.

“Ja bih ovom prilikom pohvalio predsjednicu Opštine i njene saradnike koji su zaista iskazali jednu dozu opreza, na način što su predlog odluke dostavili na ocjenu SDT-u”, kazao je Lutovac.

Iz SDT-a su saopštili da je u ovom slučaju izviđaj i dalje u toku.

U predlogu ugovora, kojem nedostaje potpis, navodi se da se njime uređuju dio međusobnih prava i obaveza proizašlih iz člana 18 ugovora o prodaji Arsenala koji su 2006. godine, potpisali tadašnji premijer Milo Đukanović i tadašnji vlasnik Adriatic Marinasa Piter Mank.

“Tu se na direktan način ne pominje smanjenje ili prebijanje naknade već se pominje da će se obračun izvršiti u skladu sa primjenjivim propisima i određenim kriterijumima, kao što su radovi na infrastrukturi i sl, šta to konkretno znači, tu čovjek mora detaljnu analizu da izvrši”, kazao je Lutovac.

Iz Tivatske akcije već tvrde da nema pravnog osnova za opraštanje miliona.

“Samim tim što Opština Tivat, nije potpisnik ugovora između Porto Montenegra odnosno tadašnjeg kupca Pitera Manka i Vlade. Zakon o obligacionim odnosima je tu veoma precizan, ako niste potpisnik nekog ugovora ne snosite nikakve obaveze”, kazao je Miomir Abović iz Tivatske akcije.

Iz opozicije kažu da imaju dokaze, koji potvrđuju nezakonitost donesene odluke, te da se znaju uslovi pod kojima se mogu opraštati komunalije.

“Uslov je program uređenja prostora, koji to definise ako ne, onda ugovor. Porto Montenegro i direkcija za investicije i razvoj Tivat niti jedan ugovor takve vrste nisu napravili osim obaveze koju su imali da plate naknadu u skladu sa zakonom u kojima to nije uopšte obračunavano”, kazao je Budimir Čupara iz Arsenala za Tivat.

I na sjednici Skupštine Opštine, održanoj 22. februara, čelnica Tivta, Snežana Matijević je kazala da traži garanciju da neće poći u Spuž, odnosno čvrsto uvjerenje da je sve u vezi sa ugovorom nesporno.

“Ja imam svoje znanje i zvanje i meni je moja sloboda mnogo važna”, kazala je tada Matijević.

I od potpredsjednika tivatske Opštine i predsjednika tivatskog DPS-a Siniše Kusovca, tražili smo da prokomentariše novonastalu situaciju.

Kazao je da je dovoljno rekla predsjednica Opštine. Iz Tivatske akcije tvrde, da naređenja u ovom slučaju, dolaze iz Podgorice, zbog čega je kako kažu, svih 17 odbornika DPS-a glasalo za odluku, iako su znali kakvu štetu prave svom gradu.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније