Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

08. 03. 2018. 17:57 >> 17:57
16

VLADA ODLUČILA

Za Medresu u Tuzima 500.000 eura

Vlada Crne Gore će na današnjoj sjednici prihvatila je ugovor o finansiranju jedine srednje vjerske škole sa javno važećim obrazovnim programom Medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici s 500.000 eura.

Na sjednici je i utvrđen Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.

"Izmjenama se dodatno preciziraju pojedine odredbi radi potpunog usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom u dijelu uspostavljanja zajedničkih pravila o kompenzaciji i pomoći putnicima u slučaju uskraćenog ukrcavanja i otkazivanja ili dugog kašnjenja letova. Donijeta je Odluka o dopuni Odluke o visini naknade za polaganje ispita za sticanje zvanja i ovlašćenja o posebnoj osposobljenosti članova posade broda i jahte, kao i Odluka o visini, uslovima i načinu plaćanja naknade za postavljanje komercijalnih natpisa na državnom putu", istakli su iz Vlade. 

Usvojila je i Informaciju o dodatnom kreditnom zaduženju Opštine Andrijevica za potrebe realizacije Projekta izgradnje cjevovoda za vodosnadbijevanje u Opštini Andrijevica, koji se finansira iz sredstava Evropske investicione banke (EIB).

"Imajući u vidu da je ovo važan projekat iz oblasti komunalne infrastrukture, kao i da je Opština Andijevica sve obaveze po osnovu važećeg Ugovora o prenosu sredstava do sada redovno izmirivala, Vlada je prihvatila Izmjenu i dopunu Ugovora u cilju odobrenja dodatnog zaduženja iz kreditnih sredstava EIB-a u iznosu od 18.059,06 eura, kako bi se projekat uspješno priveo kraju. Usvojena je Informacija o zaključivanju Ugovora o civilno-vojnoj saradnji u upravljanju, kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Crne Gore, između Ministarstva odbrane Crne Gore i Kontrole letjenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd s Predlogom ugovora", saopštili su iz Vlade.

Vlada je dala Mišljenje na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti koji su podnijeli poslanici Skupštine Crne Gore Predrag Sekulić, Marta Šćepanović i Petar Ivanović, kojim se prihvataju predložene izmjene Zakona.

"U cilju implementacije Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, u dijelu postupka legalizacija bespravnih objekata, predviđenim izmjenama stvaraju se zakonski preduslovi za upis bespravnih objekata u katastarsku evidenciju", kazali su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније