Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

08. 03. 2018. 19:56 >> 20:14
2

NIKŠIĆANKA VELIKOG SRCA

Mali poklon za crnogorsku heroinu

Ako se za neku ženu može reći da je danas zaslužila sve poklone i pažnju ovog svijeta onda je to bez dileme Tatjana Vukićević iz Nikšića, žena koja je ovih dana probudila ono najbolje u svima nama. Dami koja je svom 20 godina mlađem komšiji donirala bubreg i omogućila mu da se opet raduje životu, danas je RTCG malim poklonom ukazala poštovanje za veličanstven gest.

Mali znak pažnje i veliko poštovanje za ženu koja je ovih dana postala crnogorska heroina. Na adresu Tatjane Vukićević danas zapravo stižu pokloni i buketi i od znanih i od nenznanih.

“Iz Elektroprivrede su zvali, jedna gospođa je kontaktirala i pitala da li mogu da pošalju cvijeće, jer smatraju da sam ja to zaslužila zbog humanog gesta i eto to je jutros stiglo”, kaže Tatjana.

Teško je naći riječi za djelo koje je napravila Tatjana - donirati bubreg 20 godina mlađem komšiji, Nikoli Mijuškoviču i omogućiti mu da opet vjeruje u život veličanstveni je čin pred kojim Nikolina majka Ljilja teško pronalazi riječi zahvalnosti.

“Prošli smo kroz težak period, ali presrećni smo sad i prezadovoljni zahvaljujući Tanji i njenoj porodici, to je malo ko mogao da uradi, šta god da kažem za Tanju, malo ću reći”, kaže Ljilja.

“Znate šta ću vam ja reći, da je sve ovo bilo iz srca, i da je po mom mišljenju bilo vođeno nekom višom silom, jer da nije bilo tako ne bi sve ovako idealno prošlo”, poručuje Tatjana.

Tatjanio djelo odjeknulo je regionom, a ona se skromno raduje što su pozitivne rekacije ljudi pokazale da je ono najbolje u namam i te kako prisutno, jer uliva nadu da niko nije sam u svojoj bolesti i patnji.

“Uvijek se treba boriti da to dobro ispliva, a da to loše ugušimo, jer svi mi to imamo i onda su ljudi, vjerovatno potaknuti ovim mojim gestom, izvukli iz sebe to dobro i to su onda pokazali i dobro prenijeli tu emociju i meni, jer ovo na mene toliko utiče da danima ne mogu da se smirim, da spavam”, priča Tatjana za TVCG.

Tatjana i Nikola su dobili jednu važnu bitku i podijelili je sa svima. Njemu sada slijedi zahtjevan period oporavka u strogoj izolaciji. Velikih šest mjeseci borbe za čitav život pred sobom.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније