Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

08. 03. 2018. 22:40 >> 22:43
1

ROŽAJSKI GIMNAZIJALCI

Učiće vršnjake o opasnostima kockanja

Volonteri rožajske Gimnazije „30.septembar“, Ema Murić, Vedad Selmanović i Elma Balota prezentovaće učenicima svoje škole znanje koje su stekli na seminaru za vršnjačke edukatore na temu „Mladi i kockanje“, kazala je za Radio Crne Gore profesorica Asisa Malagić.

Seminar je realizovan u okviru Savjetovališta Entera - Podgorica koje funkcioniše u sklopu Asocijacije za demokratski prosperitet ADP-Zid i bavi se prevencijom zavisnosti od kockanja i pružanjem specijalizovanog tretmana osobama koje kockaju na problematičnom i patološkom nivou.

"Cilj organizovanja obuke jeste edukacija učenika o patološkom kockanju srednjih škola iz gradova sa sjevera i juga Crne Gore i njihovo osposobljavanje za sprovođenje prevencije zavisnosti od kockanja među svojim vršnjacima. Predavači na seminaru su bili eminentni stručnjaci iz ove obalasti na nivou Crne Gore", kazala je Malagić, na čiju inicijativu su učenici njihove škole učestvovali na seminaru.

Ona je kazala  da će znanje koje su stekli na seminaru,prezentirati učenicima svoje škole kroz organizovanje radionica i podsjetila da je nedavno u njihovoj školi sprovedeno istraživanje o zastupljenosti kockanja među mladima.

"Tu aktivnost su su sprovele volonterke naše škole Amina Bibić,Sara Sutović i Adrijana Agović zajedno  sa profesorima Muhamedom Šaljićem, Seidom Mujević, Sanelom Kalač i profesoricom Malagić. Partner u tom projektu bio je  ADP ZID-om iz Podgorice.Rezultati ovog istraživanja biće poznati početkom aprila kada će biti objavljeni i predstavljeni na nivou lokalne uprave od strane ADP ZID-a i Savjetovališta Entera,kao i učenicima,profesorima i roditeljima", kazala je Malagićeva.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније