Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

10. 03. 2018. 10:50 >> 11:28
3

ADP ZIP PORUČUJE

Legalizacija uz brojne probleme i nedoumice

ADP Zid apeluje na građane da što prije krenu u proces legalizacije objekata, a opštinama, koje to nijesu uradile, poručuju da što prije donesu odluke o legalizaciji.

ADP – Zid uputiće inicijativu Glavnom gradu, predstavnicima političkih partija i drugim subjektima, čija je uloga važna u ovom procesu, sa ciljem da se omogući pomoć i olakša proces legalizacije, posebno onim kategorijama stanovništva koja teže zadovoljavaju egzistencijalne i socijalne potrebe.

“Cilj je da se pomogne socijalno ugroženim da legalizuju svoje objekte”, kazao je Igor Milošević iz ADP Zid, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.  On podsjeća da je će Skupština Glavnog grada odluku o legalizaciji usvojiti tek na sjednici 16. marta.

“Krajnji rok za legalizaciju je 15. jul, a neke opštine nijesu donijele odluke, koje je trebalo da donesu krajem decembra. Nijesu dali ni adekvatne informacije građanima”, upozorava Milošević.

On kaže da građani već zovu i pitaju koja su zona za legalizaciju. "To je kompleksan proces i ima veoma specifičnih problema. Niko u opštinama nije donio odluku da pokaže građanima koji je to period i kojim zonama nije potrebna legalizacija", kazao je Milošević.

Kaže i da je ADP Zid apeluje na opštine da informišu građane na koji način moraju da legalizuju objekte. Navodi i da se cijene usluga geodetskih firmi kreću od 150 do 300 eura za osnovne objekte stanovanja do 200 kvadrata.

Milošević navodi i da je važno da se u taj proces krene što prije. Kazao je i da je legalizacija tri puta jeftinija u odnosu plaćanje namete za divlje objekte.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније