Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

12. 03. 2018. 07:31   >>  07:28 1

BEGOVIĆ POZIVA

Država jače da brani advokaturu

Posao advokata, odnosno njihova obaveza i angažman nerijetko se tretiraju kao neprijateljski čin ili ih izjednačavaju sa klijentom kojeg zastupaju, kazao je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Upravo to je, kako je rekao, razlog koji advokaturu nerijetko čini jednom od najugroženijih profesija.

On ističe da takve stavove potkrepljuje činjenica da su samo u proteklih deset dana dva advokata bila meta napadača, a da nijedan slučaj nije razriješen.

Begović upozorava da država mora jače braniti advokaturu, kao sastavni dio pravosudnog sistema, jer bez nezavisne i snažne advokature se ne može zamisliti nijedno jako društvo.

"Slučajevi paljenja automobila advokatima Veliboru Markoviću i Čedu Dobroviću kukavički su napadi pojedinaca, koji na taj način pokušavaju da uzmu pravdu u svoje ruke. Ovakvi napadi na advokate stvaraju nesigurnost i ugroženost u profesiji. Pogotovo zbog činjenice da nijedan dosadašnji napad na tijelo ili imovinu advokata nije rasvijetljen, zbog čega advokati žive u strahu da ih može napasti bilo ko i u svakom momentu, a da pri tome nikada takve kukavice ne dođu pred lice pravde", kazao je Begović za Pobjedu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније