Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

12. 03. 2018. 10:39   >>  10:36 1

STUDENTI STOMATOLOGIJE

Obilježavaju mjesec oralnog zdravlja

Studenti stomatologije, sa Medicinkog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), počeli su u predškolskim i školskim ustanovama, sa obilježavanjem "Marta-mjeseca promocije oralnog zdravlja".


Iz UCG su podsjetili da se mart tradicionalno obilježava kao međunarodni mjesec promocije oralnog zdravlja.

Dekan Medicinskog fakulteta Goran Nikolić, rekao je da su studenti obilježavanje počeli u Razvojnom centru udruženja "Roditelji" gdje su održali kreativnu radionicu pod nazivom "Osmijeh, zdravlja vrijedan!".

On je rekao da je radionica bila namijenjena djeci ranog školskog uzrasta sa posebnim fokusom na starost od šeste do devete godine. 

Nikolić je kazao da su djeca na kreativan i zabavan način usvojila osnovna znanja o zubima i smjeni denticije, kao i o njihovoj ulozi u cjelokupnom zdravlju. 

On je objasnio da su kroz zanimljivu prezentaciju, ali i demonstraciju na stomatološkim modelima, najmlađi učili o značaju redovne oralne higijene i izboru adekvatnog pribora za čišćenje usta i zuba. 

"Radeći u grupama, učesnici u radionici su dobili priliku da se, uz nadzor i pomoć studenata, sami oprobaju u čišćenju i tako usavrše pravilnu tehniku i poboljšaju motoriku i manuelnu spretnost", objasnio je Nikolić .

Značaj ishrane u očuvanju zdravlja zuba, kao i mehanizam nastanka zubnog karijesa, grupa je usvojila kroz dinamičnu igricu tokom koje su naučili koja je hrana dobra a koja loša za zube, uz nezaobilazne savjete i upozorenja o broju i rasporedu obroka i konzumaciji šećera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније